Tips Sewa Kereta

Syarikat Sewa mana?

Sebilangan besar daripada kita memulakan pencarian di laman web tempahan perjalanan seperti Kayak, Expedia, atau AAA. Sudah tentu, jika anda mempunyai agensi penyewaan kereta kegemaran di rumah, pertimbangkan untuk menggunakan syarikat yang sama di Eropah.

Artikel Berkaitan : Dapatkan perkhidmatan sewa kereta kl bersama KARLOOP.  Kami mempunyal pelbagai jenis kenderaan untuk di sewa kereta kl kami. Hubungi kami di 019 967 1127 untuk sewa kereta kl anda sekarang.

Semasa berbelanja, jangan berhenti membandingkan harga awal. Anda ingin menentukan tawaran syarikat mana yang merangkumi kombinasi kadar terbaik (termasuk semua yuran dan apa-apa tambahan yang anda mahukan), perkhidmatan, dan lokasi pengambilan / turun (dengan waktu pejabat yang boleh dilaksanakan) untuk perjalanan anda.

Secara amnya adalah kelebihan untuk pergi dengan syarikat yang lebih besar, dengan pilihan lokasi pick-up dan drop-off yang lebih luas. Sebilangan besar agensi penyewaan besar AS mempunyai pejabat di seluruh Eropah, begitu juga dengan dua agensi utama Eropah, Europcar dan Sixt. Dengan syarikat-syarikat ini, jika anda menghadapi masalah kereta, kereta ganti kemungkinan akan dekat.

Artikel Berkaitan : Dapatkan perkhidmatan sewa kereta ampang bersama KARLOOP.  Kami mempunyal pelbagai jenis kenderaan untuk di sewa kereta ampang kami. Hubungi kami di 019 967 1127 untuk sewa kereta ampang anda sekarang.

Perlu dipertimbangkan juga penggabungan, seperti Auto Europe (kegemaran saya). Syarikat-syarikat ini membandingkan kadar antara pelbagai syarikat (termasuk banyak syarikat besar), mencari tawaran terbaik, dan – kerana mereka pemborong – menyerahkan penjimatan kepada anda. Anda membayar penggabungan, dan mereka mengeluarkan baucar untuk mengambil kereta anda di Eropah. Laman web Eropah Eropah (dengan “.eu” pada akhir, bukan “.com”) mungkin mempunyai tawaran yang lebih baik (dan pilihan yang lebih luas) daripada versi AS – periksa keduanya dan bandingkan.

Dengan penggabungan sebagai orang tengah, sangat penting untuk bertanya terlebih dahulu mengenai yuran tambahan dan sekatan; jika tidak, anda mungkin tidak mengetahui maklumat kritikal ini sehingga anda mengambil kereta. Sekiranya ada pertikaian yang timbul semasa anda muncul di meja sewa, hubungi penggabungan untuk cuba menyelesaikan masalahnya (penyatuan harus memberikan nombor bebas tol yang berfungsi di negara penyewaan anda). Sebaik sahaja anda menandatangani sesuatu dengan vendor, sukar bagi penyatuan (atau orang lain) untuk membalikkan perkara yang telah anda setujui. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan agensi penyewaan, penggabungan mungkin tidak dapat campur tangan untuk memuaskan anda, tetapi sekurang-kurangnya anda akan mempunyai seseorang di sudut anda.

Artikel Berkaitan : Dapatkan perkhidmatan sewa kereta cheras bersama KARLOOP.  Kami mempunyal pelbagai jenis kenderaan untuk di sewa kereta cheras kami. Hubungi kami di 019 967 1127 untuk sewa kereta cheras anda sekarang.

Tidak kira dengan siapa anda menyewa, pastikan untuk menggantungkan semua dokumen anda (termasuk senarai semak yang digunakan oleh syarikat untuk memeriksa keadaan kereta ketika anda menyerahkannya) selama beberapa bulan setelah tempoh sewa, sekiranya timbul pertikaian penagihan.

Memilih Kereta

Jangkakan beberapa perbezaan antara kereta sewa khas Amerika anda dan yang mungkin anda dapati di Eropah, di mana kereta jarak jauh mempunyai ruang penumpang yang lebih sedikit, ruang bagasi yang luas tidak pernah didengar, dan transmisi manual adalah perkara biasa. Automatik lebih mahal (biasanya sekitar 50 peratus lebih banyak) dan mungkin hanya tersedia jika anda menaik taraf ke kereta yang lebih besar dan lebih berharga. (Sebilangan orang Amerika menganggap automatik berguna ketika memandu di Great Britain dan Ireland, di mana cukup sukar untuk memandu di sebelah kiri.) Oleh kerana bekalannya terhad, anda perlu menempah automatik lebih jauh lebih awal daripada manual- kereta transmisi. Anda akan mendapat pilihan automatik yang lebih baik di bandar besar dan lapangan terbang.

Artikel Berkaitan : Dapatkan perkhidmatan sewa kereta gombak bersama KARLOOP.  Kami mempunyal pelbagai jenis kenderaan untuk di sewa kereta gombak kami. Hubungi kami di 019 967 1127 untuk sewa kereta gombak anda sekarang.

Semasa memeriksa pilihan untuk penyewaan anggaran, anda akan melihat beberapa barang yang tidak asing (Ford, VW) – walaupun model yang tidak biasa – dan juga model yang kurang biasa, yang paling biasa Opel, Fiat, Citroën, Peugeot, Renault, Škoda, dan Tempat duduk. Jangan buang masa dengan memilih antara model dengan berhati-hati, kerana anda tidak dijamin akan mendapatkan kereta yang tepat untuk anda mendaftar, hanya model “serupa”.

Saya biasanya menyewa model terkecil dan paling murah dengan pergeseran tongkat – bukan hanya untuk menjimatkan wang, tetapi kerana kereta yang lebih besar tidak dapat digerakkan di jalan raya Eropah yang sempit dan berliku. Sekiranya lebih daripada dua orang dewasa melakukan perjalanan, ada baiknya untuk naik ke kelas kereta yang lebih besar.