Kereta Sewa Kl Vs Kereta Kongsi KL

Kereta Sewa Kl Vs Kereta Kongsi KL

sewa kereta kl

Sekiranya anda menjelajah ke kota besar, projek perkongsian kenderaan boleh menjadi kaedah yang menarik untuk berkeliling atau melakukan perjalanan. Sebabnya adalah langsung dan sepertinya pengaturan: Anda menyewa kenderaan selama beberapa jam, mendapatkannya secara tempatan, dan kos seperti gas dan perlindungan dijamin. Bagaimanapun, adakah anda mengatakan bahawa anda benar-benar mengetepikan wang tunai daripada kenderaan sewa standard? Walaupun sangat ideal untuk mempunyai alternatif pengangkutan lain selain staples voyager penting – teksi, trem, persiapan dan pengangkutan – mungkin sukar untuk membincangkan apakah program perkongsian kenderaan sebenarnya banyak. Inilah pecahannya.

Venture CarShare, Hertz sepanjang hari, setiap hari, dan Zipcar semuanya menawarkan projek perkongsian kenderaan mudah yang terdengar menarik. Cukup simpan kenderaan keputusan anda di telefon atau di web, jalankan beberapa kotak untuk mendapatkannya, dan kembalikan tanpa perlu khawatir tentang ukuran bahan bakar. Walau bagaimanapun, sebenarnya agak luar biasa.

Tidak kira berapa lama pengalaman organisasi ini menjadikan sumbangan mereka sederhana, memahami tuduhan dan spesifikasi projek perkongsian kenderaan adalah usaha yang rumit. Selain itu, setiap tiga organisasi penting mengenakan kadar yang sama. Oleh itu, walaupun terdapat tentangan, ia tidak menyebabkan kos yang lebih rendah.

Kereta Sewa Kl Vs Kereta Kongsi KL

Sekiranya anda memerlukan kenderaan kurang dari 60 minit, pentadbiran ini akan menyelamatkan anda. Saya akan mencadangkan Hertz atau Enterprise sekiranya mereka mempunyai pejabat yang berdekatan dengan bandar anda. Ia lebih murah terlebih dahulu, dan anda akan memperoleh kredit tambahan untuk pelbagai jenis sewa masa depan. Zipcar tetap tersendiri, jadi terdapat sedikit penarikan sekiranya anda pelanggan tetap. Sebagai peraturan, terlindung untuk menerima bahawa pentadbiran ini akan dikenakan biaya sekitar $ 0,45 per batu, atau had $ 70 hingga $ 80 setiap hari. Sekiranya anda harus membuat sebilangan besar pengangkutan cepat, anda pasti dapat menyewa salah satu kenderaan ini selama satu hingga dua jam dan mengeluarkan $ 25 atau kurang. Walau bagaimanapun, ingat ada perbelanjaan tambahan untuk penyertaan dan membuat penolakan pada pengaturan mereka – ini mungkin berada di antara $ 40 untuk Perusahaan (pada masa ini mereka menangguhkan caj permohonan dan perbelanjaan tahunan untuk pemula) hingga $ 60 di Zipcar.

Walaupun begitu, sekiranya anda ingin sewa kereta kl perjalanan yang jauh (atau menyelamatkan kenderaan selama lebih dari 24 jam), anda akan memahami bahawa sewa kenderaan biasa sering berharga jauh, di bawah $ 70- $ 80 setiap hari. Memang, kebanyakan kos hanya $ 30 atau $ 40 setiap hari mungkin. Perlindungan mungkin tidak akan digabungkan, namun sejauh ini kebanyakan kad caj hari ini menawarkan perlindungan sewa asas sekiranya anda menggunakannya untuk menempah kenderaan anda.

Selain itu, pentadbiran perkongsian kenderaan baru ini mempromosikan bahawa “bahan bakar digabungkan.” Ini sah, namun ada muslihat. Walaupun anda mungkin akan dapati sewa anda habis, keseluruhan organisasi perkongsian penting akan membebankan anda perbelanjaan (biasanya sekitar $ 25) untuk memulihkan kenderaan dengan tangki bahan bakar di bawah 1/4, sehingga anda dapat ‘ hanya membiarkannya dan mengabaikannya setelah perjalanan panjang.

Akhirnya, banyak organisasi penyewaan kenderaan biasa sama ada melarang penyewaan kepada individu yang berumur di bawah 25 tahun, atau mengenakan perbelanjaan (biasanya sekitar $ 25 setiap hari) kepada sesiapa yang berumur 21 dan 25 tahun. Organisasi perkongsian kenderaan, sekali lagi, biasanya membenarkan pemegang pajakan di dalam jangka masa itu – dan sebenarnya, beberapa program kuliah membenarkan penyewa muda seperti 18. Bagi kumpulan yang lebih muda, bantuan perkongsian kenderaan akan lebih murah.

Sekiranya anda mencari prinsip keseluruhan untuk dipatuhi, ini adalah: penduduk bandar, terutama mereka yang berumur 21 dan 25 tahun, yang perlu menjalankan banyak tugas dengan cepat akan mendapati pentadbiran perkongsian kenderaan menjadi kurang mahal daripada menggunakan teksi atau menyewa kereta biasa sepanjang hari. Bagi individu yang berhasrat menggunakan kenderaan lebih lama dari sehari (atau menempuh perjalanan lebih jauh dari 200 batu), tetap dengan sewa kereta kl standard. Cukup pastikan untuk mendapatkan kad caj yang memberi perlindungan kepada penyewaan.