Keberkesanan Kereta Sewa

kereta sewa

Sebilangan besar aksi penyewaan kenderaan yang luar biasa dan laku keras dan bagaimana mengekalkan kunci yang tidak begitu mengerikan dari mereka

Sebilangan orang takut diperluaskan beberapa pengalaman yang memuaskan ketika mereka menggunakan kenderaan. Gabungan sewa telah terkenal kerana memastikan mengenai caj dan perspektif yang diatur. Ketahui cara menghormati penyewaan kenderaan tanpa melanggar amalan cerdik.

1) Tipu muslihat tentang kebodohan baru

Tentunya semasa anda mengembalikan kenderaan pilihan anda, kontrak penyewa mungkin menjamin bahawa beberapa keresahan pada kenderaan itu tidak ada sebelum sewaan anda dan bahawa anda harus membayar untuk memperbaiki keterangan tersebut.

Petua untuk menjaga cara-cara OK asas daripada celaka pada kewaspadaan baru

Sebaik sahaja anda mendapatkan kenderaan anda, kakitangan persatuan sewa akan mengalami ‘struktur penentuan’ dengan anda. Struktur ini menyemak nota-nota kerosakan yang berlaku pada kenderaan sebelum permulaan sewaan anda. Sebelum memandu pergi, perhatikan bahawa tidak ada lagi ketidakadilan terhadap kenderaan terhad tertakluk pada apa yang tertulis dalam struktur itu.

Ambil gambar kenderaan semasa anda mendapatkannya, lebih-lebih lagi apabila anda membawanya kembali. Sekiranya anda tidak berada dalam banjir ketika menurunkannya, perhatikan bahawa ketua persatuan sewa akan melihat ke atas kenderaan sewa kereta kl dan mendapatkan pendua ‘struktur keputusan’ yang akan mereka selesaikan.

Sekiranya ada kemungkinan berlaku sesuatu pada kenderaan semasa anda memilikinya, laporkan bila anda boleh jadi ada rekodnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Menginsuranskan sewaan anda dan Ambil dan turun.

2) Trik dengan rancangan bahan bakar

Tepat ketika anda menempah kenderaan sewa anda, strategi akan berjalan dengan pendekatan bahan bakar tertentu. Sebagai contoh, yang paling banyak dilihat adalah gergaji ‘Penuh hingga Penuh’, yang mencadangkan anda turun dari tangki sebelum anda mengambil kenderaan kembali. Yang lain ialah ‘Full to Empty’, yang menggerakkan anda membayar tangki bahan bakar di kaunter dan dapat mengembalikan kenderaan anda kosong seperti yang anda mahukan.

Tepat ketika anda muncul untuk mendapatkan kenderaan anda, kakitangan kaunter sewaan mungkin menawarkan anda carta bahan bakar yang lain. Sekiranya anda memegang kenderaan anda di tempat, anda akan ditawarkan pendekatan bahan bakar ekspres untuk menguruskan penyeliaan penyelidikan.

Petua untuk mengekalkan cara yang tidak terlalu menakutkan dari pendekatan bahan bakar yang menyesatkan

Sistem bahan bakar masing-masing mempunyai kelebihan dan pencegahannya, tetapi jika semuanya gagal, Full to Full adalah falsafah yang munasabah. Jadi sekiranya anda memilikinya, mungkin tidak ada ruang bernafas untuk mendorongnya.

Jika anda menyiapkan laman web, periksa susun atur bahan bakar kenderaan anda sebelum sampai ke kaunter. Dengan cara itu anda pasti pasti sama ada sesuai untuk anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apakah pendekatan bahan bakar?

3) Trik dengan had jarak tempuh

Beberapa rancangan penyewaan kenderaan berjalan dengan jarak tempuh wajib. Potongan mungkin kelihatan sebagai perubahan batu / kilometer secara berterusan atau setiap perjalanan. Sekiranya metodologi anda mempunyai had jarak tempuh, anda perlu membayar perbelanjaan tambahan untuk setiap batu atau kilometer yang anda hadkan melebihi had tersebut.

Petua untuk mengekalkan cara utama yang baik dari batas jarak tempuh yang membingungkan

Sudah pasti, dalam apa jua keadaan semuanya bergantung pada sejauh mana yang anda jangkakan untuk memandu. Mengarahkan jarak tempuh epik apabila semua yang dikatakan selesai akan menjadi sangat tidak masuk akal, sementara jarak tempuh yang dibatasi dapat dihidupkan dan di jalankan dengan sederhana, sedikit sebanyak memperhatikan cara titik putus serendah 15 batu untuk kenderaan ekspres tanpa henti .

Sekiranya anda menggunakan kenderaan kereta sewa murah kl untuk beberapa lawatan, misalnya, pergi dari terminal udara ke penginapan anda, atau anda mengunjungi sebuah pulau kecil, tindakan yang dapat dilakukan dengan jarak tempuh yang terbatas mungkin sesuai untuk anda.

Sekiranya anda memerlukan beberapa peluang, atau belum mengumpulkan masa anda, jarak tempuh tetap bukanlah dua cara untuk merancang alternatif lain.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apakah kenderaan pilihan saya mempunyai had jarak tempuh?

4) Pengesahan tambahan yang laku keras

Menjamin kenderaan sewa anda boleh menjadi luar biasa. Sebagai pilihan terakhir, sistem yang anda pilih akan berjalan dengan penyebaran bos sebagai standard. Desakan tambahan jelas bukan asas yang dijamin, ini adalah keputusan anda sama ada anda mendapatkannya. (Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apa pendekatan yang paling ideal untuk menguruskan kawalan kawalan yang menjamin kenderaan sewa anda?)

Gabungan sewa akan memberikan anda penyebaran atau keselamatan tambahan. Ia akan memerlukan wang tunai, dan tidak ada yang benar-benar diperlukan. Tergantung kepada anda sama ada anda mendapatkannya atau tidak. Contohnya:

Pengabaian Kerosakan Super Perlanggaran (SCDW)

Setiap intrik sewa menjual campuran Pengabaian Kerosakan Super Collision yang mengejutkan. Semua perkara yang dipertimbangkan menyebarkan bahagian kenderaan yang tidak berbahaya bagi keselamatan, misalnya roda atau cermin. Sekiranya anda membeli SCDW, anda mungkin akan diserahkan untuk kekayaan semenjak sekian lama atau mempunyai keputusan untuk meninggalkan kedai keselamatan yang rendah hati di kaunter, atau tidak ada kedai keselamatan dalam kapasiti apa pun yang menggunakan kaedah apa pun.