Cara Untuk Tukar Bateri Kereta

kereta sewa murah kl

Jauhkan diri daripada ditinggalkan. Inilah kaedah untuk mengisi bateri kenderaan anda.

Tidak kira seberapa baik anda merawat kenderaan anda, bateri kenderaan walaupun semuanya hancur seperti jam dan harus diganti. Ini hanya salah satu perkara pemeliharaan standard yang kami uruskan sebagai pemilik kenderaan. Nasib baik, memperkenalkan bateri lain adalah aktiviti yang jelas, dan yang kami cadangkan untuk semua DIYers.

Lakukan tanpa bantuan orang lain di carport Sabtu pagi, dan yakinlah bahawa kenderaan anda akan bermula pada hari Isnin pagi – dan setiap pagi, walaupun dalam cuaca paling sejuk. Inilah cara melepaskan bateri kenderaan dan memperkenalkan bateri lain.

Sebelum memulakan, pastikan anda memilih bateri yang betul untuk kenderaan anda.

TUKAR BATERAI KERETA

Periksa manual pemilik kenderaan anda untuk mengetahui kawasan bateri kenderaan anda. Ruang di dalam enjin termasuk beberapa kos tersembunyi di banyak kenderaan yang lebih segar. Sebilangan bateri mungkin terletak di ruang simpanan, di bawah bahagian lantai atau bahkan tersembunyi jauh di belakang sumur roda.

Kenali siaran positif dan negatif dan pautan berasingan yang saling berkaitan. Pos positif mungkin mempunyai plastik merah yang tersebar di atasnya dan pautan yang dilampirkan akan berwarna merah. Terdapat juga gambar “+” yang dilangkah atau dicantumkan pada bateri, dekat dengan pos positif.

Menggunakan sepana, kendurkan mur atau pengikat yang mengikat terminal negatif dan pautkan ke tiang bateri negatif.

Menggunakan sepana, kendurkan mur atau pengikat yang mengikat terminal negatif dan pautkan ke tiang bateri negatif.

Mengosongkan kerangka penahan atau pegangan yang memegang bateri dan letakkan bahagian dan gesernya agar tidak tumpah atau hilang.

Angkat bateri dengan berhati-hati tanpa mengguncangnya secara ekstrim (disiapkan, ia sedikit besar). Sekiranya tiang diletakkan di kepala bateri, dan bukan sebagai pemikiran semula, anda dapat menggunakan sebatan baterai.

Memperkenalkan BATERI KERETA

Lihat terminal yang dihubungkan ke hujung pautan bateri untuk memastikannya sempurna dan bebas penggunaan. Sekiranya tidak, mereka menggunakan alat pembersih terminal. Alat yang tidak biasa dapat diakses yang sesuai dengan tiang, dengan berus lain yang sesuai di dalam pendakap. Mengebom ini, berus dawai berat dapat melaksanakan tanggungjawab. Semakin bersih tulisan dan penjepit anda, semakin baik dan positif hubungan bateri anda.

Letakkan bateri dengan tujuan bahawa pos positif dan merah akan berkoordinasi ke terminal positif dan kawasan pautan.

Tambahan bateri baru. Pada ketika itu selamatkan dengan kerangka atau pegangan yang dipindahkan sebelumnya.

Kosongkan penutup plastik yang menyebarkan tiang bateri dan memperkenalkan mesin pencuci hakisan di atasnya.

Sapukan sedikit lapisan minyak ke tiang bateri dan terminal sebelum menghubungkan terminal positif ke pos positif terlebih dahulu. Musuh minyak hakisan yang luar biasa dapat diakses oleh kedai-kedai yang mempunyai penggunaan putih kehijauan yang benar-benar dapat menjauhkan bateri dari pengisian. Dengan menggunakan sepana, pasangkan penyambungnya sehingga selesa. Pada ketika itu ulangkaji untuk pos negatif dan terminal.

Percubaan untuk menggerakkan bateri. Sekiranya berpindah, betulkan klip atau rangka penahan. Anda sudah selesai memperkenalkan bateri kenderaan! Melabur dengan banyak kerja dan lakukan dengan pasti, menyedari bahawa anda tidak akan ditinggalkan memandangkan bateri mati.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi 019 9671127 untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa murah kl yang terbaik. KARLOOP merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa kereta kuala lumpur di seluruh Malaysia. Hubungi 019 9671127 untuk kereta sewa kl.