Cara Membuka Perniagaan Kereta Sewa Ampang

Perniagaan Kereta Sewa Di Ampang

sewa kereta ampang

Perniagaan penyewaan kereta menyewa kenderaan dengan harga harian dan mingguan yang berpatutan. Semua jenis pihak berminat untuk menyewa kereta. Pelanggan biasa termasuk pelancong perniagaan dan percutian, mereka yang kenderaannya tidak mempunyai komisen dan perniagaan.

Ketahui cara memulakan Perniagaan Sewa Kereta anda sendiri dan adakah ia sesuai untuk anda.

LANGKAH 1: Rancang Perniagaan anda

Pelan yang jelas sangat mustahak untuk berjaya sebagai usahawan. Ini akan membantu anda memetakan spesifik perniagaan anda dan menemui beberapa perkara yang tidak diketahui. Beberapa topik penting yang perlu dipertimbangkan adalah:

Berapa kos yang diperlukan untuk membuka perniagaan penyewaan kereta?

Perniagaan ini memerlukan armada kenderaan, pejabat, komputer, printer, Internet berkelajuan tinggi, pembayaran yuran penggabungan, insurans untuk perniagaan dan kenderaan, alat penyelenggaraan kenderaan, sistem kamera litar tertutup, upah / gaji pekerja, dan usaha pemasaran.

Berapa perbelanjaan berterusan untuk perniagaan penyewaan kereta?

Perbelanjaan berterusan merangkumi upah / gaji pekerja, utiliti, insurans, penambahan kenderaan baru ke armada, melayani armada, sewa pejabat / tempat letak kereta, Internet, pemasaran, dan penyelenggaraan laman web berkelajuan tinggi. Pekerja tahap terendah akan menghasilkan antara $ 8 hingga $ 12 sejam.

Seorang mekanik di lokasi akan memperoleh gaji antara $ 35,000 hingga $ 70,000. Bawalah profesional pemasaran dan dia memerlukan gaji tahunan antara $ 30,000 hingga $ 65,000. Kadar gaji yang sama dikenakan untuk akauntan dan pereka web. Insurans diperlukan untuk melindungi perniagaan anda dan juga kenderaan. Belanjakan sekurang-kurangnya $ 500 hingga $ 1,000 sebulan untuk perbelanjaan ini.

Utiliti termasuk Internet berkelajuan tinggi akan mencapai beberapa ratus dolar sebulan. Anda boleh membeli atau menyewa kenderaan yang akan ditambahkan ke armada. Nantikan penambahan kenderaan baru setiap beberapa bulan jadi sentiasa mempunyai sekurang-kurangnya $ 20,000 hingga $ 30,000 untuk pembelian sedemikian.

Lebihan kos ini sepanjang tahun dan penambahan baru pada armada kemungkinan akan berharga $ 100,000 per tahun jika dibeli secara langsung. Servis kenderaan anda mungkin berharga antara $ 500 dan $ 1,000 atau lebih setiap bulan, bergantung pada berapa banyak pelanggan yang anda miliki. Kos sewa pejabat / lot anda mungkin antara $ 700 sebulan dan beberapa ribu dolar sebulan. Peruntukkan sekurang-kurangnya $ 500 hingga $ 1,000 setiap tahun untuk penambahbaikan laman web. Anggaran sekitar $ 500 sebulan untuk pemasaran.

Siapa pasaran sasaran?

Pelanggan yang ideal adalah perniagaan yang memerlukan banyak penyewaan kereta untuk pekerja. Persona pelanggan lain yang disukai adalah sekumpulan pelancong perniagaan yang sanggup menghabiskan sejumlah besar wang untuk menyewa kereta ketika berada jauh dari rumah.

Bagaimana perniagaan penyewaan kereta menghasilkan wang?

Perniagaan sewa kereta ampang menjana wang dengan menyewa kereta kepada mereka yang memerlukan alat pengangkutan ketika berada jauh dari rumah, untuk memulakan perjalanan atau sebagai pengganti kenderaan yang sedang diperbaiki.

Berapa banyak yang boleh anda kenakan kepada pelanggan?

Harga sewa kereta berbeza mengikut kualiti kenderaan dan lokasinya. Secara amnya, harga sewa kereta yang rendah, seperti Nissan Versa, berharga sekitar $ 35 hingga $ 50 sehari. Penyewaan kereta kelas atas seperti Mercedes-Benz atau Lexus akan meningkat dari $ 100 hingga $ 200 atau lebih setiap hari.

Berapa banyak keuntungan yang boleh dibuat oleh perniagaan penyewaan kereta?

Perniagaan sewa kereta ampang anda dapat memperoleh banyak wang jika anda mempunyai lokasi yang optimum, armada kenderaan yang pelbagai, dan harga yang kompetitif. Adalah mungkin untuk menjana $ 50,000 hingga $ 100,000 dalam beberapa tahun pertama. Teruskan mengembangkan perniagaan anda dan akhirnya anda akan mencapai pertengahan enam angka. Perluas ke seluruh wilayah dan / atau negara dan perniagaan penyewaan kereta anda dapat menjana berjuta-juta dolar setiap tahun.

Bagaimana anda boleh menjadikan perniagaan anda lebih menguntungkan?

Pertimbangkan untuk menjual kereta lama di armada anda. Sekiranya kenderaan tertentu tidak lagi boleh dilihat dari perspektif gaya, jual atau tukar kenderaan. Anda boleh mengenakan bayaran tambahan untuk pelbagai tahap insurans kenderaan. Adalah bijaksana untuk menjalin hubungan dengan pengedar kereta tempatan sehingga mereka dapat mendorong pelanggan ke arah anda ketika kenderaan sedang diservis atau diperbaiki.